Fényreklám üzemeltetése

Az ehhez szükséges szerződés itt található meg. Az első és legfontosabb dolog, amit tudnunk kell, hogy a ház közös helyiségeinek használatához, jelen esetben a homlokzat használatához, a társasház közgyűlésének a hozzájárulása kell. A vállalkozónak meg ellenőriznie kell, hogy a társasház jogosult-e a szerződés megkötésére, ill. adott esetben kinek adta át ezt a jogát (pl. közös képviselő).

A vállalkozó felelősségi körébe tartoznak a fényreklám létesítésével, üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatos költségek, valamint be kell szereznie ehhez a megfelelő hatósági engedélyeket is. A társasháznak pedig biztosítania kell az üzemeltetéshez szükséges feltételeket (pl. villany, karbantartáskor hozzáférés a felülethez, stb.).

A vállalkozó teljes anyagi felelősséggel tartozik a fényreklám által, vagy annak építése, karbantartása vagy üzemeltetése során okozott mindennemű kárért (pl. hibás felfüggesztés miatt lehulló alkatrészek, leejtett szerszámok, stb.).

Amennyiben karbantartási munkálatok elvégzése válik szükségessé, a vállalkozónak is el kell fogadnia a társasház SZMSZ-ének erre vonatkozó szabályozását: a karbantartási munkálatok előtt értesítenie kell a közös képviselőt az esedékes munkákról, azok várható időtartamáról; amennyiben ilyen munkálatok de. 8-tól du. 5-ig végezhetőek, akkor a munkálatok ebben az időszakban végezhetőek.

dr. Némethy Zsuzsanna
jogi on-line tartalom menedzser
 

 
[Némethy Zsuzsanna - 2010. április 6. 11:14]
 
Nincs még értékelés